TANDOORI PRAWNS – GRILOVANÉ KREVETY

Veľmi jednoduché predjedlo s nádychom luxusu s ktorým na párty určite zabodujete. Takto pripravené krevety sú jedny z najchutnejších vôbec.  Toto vegetariánske predjedlo je skvelé aj v tom, že Vám zaberie minimum času na prípravu.

indické predjedlo www.indickekorenie.sk


Suroviny:

  • 400 g tigrích kreviet
  • ½ šálky koriandrovej vňate, najemno nasekanej
  • 1 ks limetka nakrájaná na mesiačiky

Marináda:

Postup:

Všetky ingrediencie na marinádu zmiešajte vo väčšej nádobe. Pridajte krevety a dôkladne ich vmiešajte do marinády. Marinujte 2 hod. Potom krevety nastoknite na bambusové alebo kovové špajdle.

Grilovanie:

Takto pripravené špízy z kreviet grilujte z oboch strán do zlatohneda až mierne tmavohnedej farby. Odstránte z grilu, ozdobte nasekaným koriandrom a ihneď podávajte s limetkovými mesiačikmi.

Pečenie trúbe:

Ak budete krevety pripravovať v trúbe tak ich umiestnite na rošt. Pod rošt vložte pekáč s alobalom alebo papierom na pečenie. Pred samotným pečením, krevety potrite olejom.  Takto ich pečte zhruba 10 min. resp. kým nezískajú zlatohnedú farbu. 

Prajeme Vám dobrú chuť!


 

www.indickekorenie.sk krevety

BUĎTE VŽDY INŠPIROVANÝ 

Vyplňte svoje údaje a my vám vždy dáme vedieť keď pridáme nový recept.


[recaptcha size:compact]

 


 

Produkty použité v tomto recepte