TANDOORI KURČA – PEČENÉ V RÚRE

Chuťová rozmanitosť a krásna, chrumkavá kôrka z marinády sú senzačné. Mnoho receptov na Tandoori kura sa pripravuje z originálnej zmesi korenia Tandoori, ktorú môžete zakúpiť už hotovú v našom eshope, alebo si ju pripraviť sám čo je zbytočne nákladné a náročné, kedže obsahuje 30 prísad! Ostatné ingrediencie nájdete v bežných potravinách. Jedlo môžete pripraviť s ktoroukoľvek časťou kuraťa, ale najlepšie kúsky sú s kosťou a kožou. Toto jedlo nie je príliš pikantné, pretože jedinou pikantnou zložkou je kajenské korenie no v malom množstve. Kľúč k nádhernému, chrumkavému povrchu sa skrýva v silnom nátere marinádou Tandoori. Nebojte sa ho pri pečení naniesť o niečo viac. Jogurt ktorý je v marináde sa rozpustí a z mäsa stečie. 


Suroviny na marinádu:

  • 1 a ½ šálky biely jogurt
  • 2 pl rastlinný olej
  • 1 a ½ pl zmes korenie Tandoori Masala

Maso:

  • 1 kg kuracie stehná (horné aj dolné)

Suroviny na mätovú raitu:

  • ¾ šálky biely jogurt
  • 2 pl čerstvá mäta, jemne nasekaná
  • citrónová šťava
  • soľ a korenie
  • olivový olej

Postup:

Suroviny na marinádu zmiešame dokopy a primiešame aj mäso. Ideálne je mäso nechať marinovať celú noc. Ak na to nemáte čas, ta spravte 3 hlboké zárezy do mäsa, aby marináda rýchlejšie vsiakla do mäsa. Dno pekáča vystelieme hliníkovou fóliou a vložíme doň rošt tak, aby medzi roštom a fóliou bol voľný priestor. Vyberte mäso a nadbytočnú marinádu z neho straste. Uložte ho na rošt a pečte v predhriatej rúre na 180°C 20 min. Potom ho bohato potrite marinádou, otočte a potrite aj druhú stranu mäsa. Takto pečte 10 min. Vyberte mäso z trúby. Ešte raz z oboch strán potrite marinádov a jemne olejom a pečte posledných 10 – 15 min.

Nakoniec mäso vyberte z trúby a nechajte 5 minút odpočívať. Hotovo. Mäso podávajte s mätovou rajtou ktorú pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií.

Voliteľné: ozdobte listami koriandra a podávajte s citrónom.

Prajeme Vám dobrú chuť!


 

 


 

Produkty použité v tomto recepte.

 

2018-05-18T12:54:26+00:0017. mája 2018|KLASICKÉ RECEPTY Z HYDINY|

Zanechajte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0

Váš Košík

Táto webová stránka používa súbory cookies a služby tretích strán. Ok