SPINACH PAKORAS – ŠPENÁTOVÉ HRUDKY

Toto predjedlo je pôvodom z indického subkontinentu ale je obľúbené aj v Pakistáne, Bangladéši a Nepále. Slovo „Pakora“ je odvodené z liturgického jazyka hinduizmu „pakvavata“. Sú to slová: „pakva“ vyprážaná a „vata“ malá hrudka. Pakoras sú často podávané ako indické predjedlo na svadbách, narodeninách a iných oslavách.


Suroviny:

  • 2 šálky nasekaný čerstvý špenát
  • 1 ks stredne veľká červená cibuľa nadrobno nakrájaná 
  • ¼ šálky najemno nakrájaný zázvor
  • 1 – 3 ks čerstvé chilli najemno nakrájané bez semien a žiliek
  • 1 šálka cícerová múka
  • 1 čl morská soľ 
  • 1 čl mleté chilli (voliteľné)
  • ½ čl mletá kurkuma
  • ½ šálky teplej vody + 1 niečo naviac
  • rastlinný olej na fritovanie

Postup:

V mise spolu dobre premiešame špenát, cibuľu, zázvor a čerstvé chilli. V osobitnej mise zmiešame cícerovú múku, soľ, chilli prášok a kurkumu. Ak chcete môžete podľa vlastnej fantázie pridať napr. garam masalu, čierne korenie alebo podobné. Do zmesi pridajte vodu a vymiešajte. Táto zmes by nemala byť veľmi hustá ale ani nie príliš vodnatá. Taktiež nesmie obsahovať hrudky. Do tohoto cesta pridajte zmes z 1. misy a dôkladne premiešajte. Pamätajte na to, že nesmiete v zmesi príliš veľa cesta pretože by sa Pakoras v strede nevypražili. Zo zmesi vytvarujte 4 až 6 cm hrudky. Rozpáľte olej na fritovanie tak aby vytvarované Pakoras boli ponorené. Vyprážajte do zlatohneda z každej strany. Opatrne vyberte do misy ktorá je vystlaná absorpčným papierom, ktorý nasiakne prebytočný olej.

Podávajte teplé s rôznymi druhmi chutney, napr. Mango Chutney

Prajeme Vám dobrú chuť!


 

[printfriendly]

BUĎTE VŽDY INŠPIROVANÝ 

Vyplňte svoje údaje a my vám vždy dáme vedieť keď pridáme nový recept.

     


     

    Produkty použité v tomto recepte