SPINACH PAKORAS – ŠPENÁTOVÉ HRUDKY
Toto predjedlo je pôvodom z indického subkontinentu ale je obľúbené aj v Pakistáne, Bangladéši a Nepále. Slovo „Pakora“ je odvodené z liturgického jazyka hinduizmu „pakvavata“. Sú to slová: „pakva“ vyprážaná a „vata“ malá hrudka. Pakoras sú často podávané ako indické predjedlo na svadbách, narodeninách a iných oslavách.
Suroviny:
- 2 šálky nasekaný čerstvý špenát
- 1 ks stredne veľká červená cibuľa nadrobno nakrájaná
- ¼ šálky najemno nakrájaný zázvor
- 1 – 3 ks čerstvé chilli najemno nakrájané bez semien a žiliek
- 1 šálka cícerová múka
- 1 čl morská soľ
- 1 čl mleté chilli (voliteľné)
- ½ čl mletá kurkuma
- ½ šálky teplej vody + 1 niečo naviac
- rastlinný olej na fritovanie
Postup:
V mise spolu dobre premiešame špenát, cibuľu, zázvor a čerstvé chilli. V osobitnej mise zmiešame cícerovú múku, soľ, chilli prášok a kurkumu. Ak chcete môžete podľa vlastnej fantázie pridať napr. garam masalu, čierne korenie alebo podobné. Do zmesi pridajte vodu a vymiešajte. Táto zmes by nemala byť veľmi hustá ale ani nie príliš vodnatá. Taktiež nesmie obsahovať hrudky. Do tohoto cesta pridajte zmes z 1. misy a dôkladne premiešajte. Pamätajte na to, že nesmiete v zmesi príliš veľa cesta pretože by sa Pakoras v strede nevypražili. Zo zmesi vytvarujte 4 až 6 cm hrudky. Rozpáľte olej na fritovanie tak aby vytvarované Pakoras boli ponorené. Vyprážajte do zlatohneda z každej strany. Opatrne vyberte do misy ktorá je vystlaná absorpčným papierom, ktorý nasiakne prebytočný olej.
Podávajte teplé s rôznymi druhmi chutney, napr. Mango Chutney.
Prajeme Vám dobrú chuť!
[printfriendly]
BUĎTE VŽDY INŠPIROVANÝ
Vyplňte svoje údaje a my vám vždy dáme vedieť keď pridáme nový recept.
Produkty použité v tomto recepte
Nechaj Komentár