Loading...
Print Friendly, PDF & Email

FISH SHAHJAHANI

Toto je chuťovo bohaté, no nenáročné jedlo na prípravu, ktoré je pomenované po vládcovi Shahjahan, ktorý bol známi svojou láskou k dobrému jedlu.

Suroviny:
  • 700 g  rybích filiet
  • 75 g pražených kešu
  • 125 ml smotany na varenie
  • 50 g maslo
  • 225 g cibule, na jemno nakrájanú
  • 7 cm dlhé škoricové drievko, prelomené
  • 4 ks zelené kardamómi, otvorené
  • 2 ks klinčeky
  • 1-2 ks zelených čerstvých chilli, pokrájané pozdĺžne
  • 1 čl mletá kurkuma
  • 175 ml teplá voda
  • 1 čl soľ
  • 1 pl  citrónová šťava

 
Postup:

Rybacie filety opláchneme v studenej vode, presušíme na absorpčnom papieri a nakrájame na 4 cm štvorce. Kešu a smotanu dobre rozmixujeme v elektrickom mixéri. Na panvici rozpustíme maslo a na strednom plameni opražíme cibuľu, škoricu, kardamóm, klinčeky a chilli, pokiaľ nám cibuľa jemne nezhnedne (6-8 min.) Primiešame kurkumu. Pridáme vodu, soľ a rybu naaranžujeme v panvici tak aby nám vyšla jedna vrstva. Privedieme do varu, prikryjeme panvicu a varíme 2-3 min. Teraz pridáme zmes kešu a smotany a jemne premiešame tak aby kúsky ryby boli rovnomerne pokryté omáčkou. Panvicu znova zakryjeme a varíme ďalších 2-3 minúty. Odstavíme a na koniec jemne vmiešame citrónovú šťavu.

Príloha:

Podávame s jemne ochutenou ryžou, napr. Kardomom rice.

2018-05-17T17:28:31+00:0017. mája 2018|RYBY A MORSKÉ PLODY|

One Comment

  1. Marek 28. mája 2018 at 14:28 - Reply

    Perfektný variant pre rybací recept. Nemyslel som si, že bude až tak lahodný. Ďakujem za tento recept.

Zanechajte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0

Váš Košík

Táto webová stránka používa súbory cookies a služby tretích strán. Ok