Loading...
Ryby a morské plody2018-05-21T07:18:56+00:00
Print Friendly, PDF & Email

FISH SHAHJAHANI

Toto je chuťovo bohaté, no nenáročné jedlo na prípravu, ktoré je pomenované po vládcovi Shahjahan, ktorý bol známi svojou láskou k dobrému jedlu.

Suroviny:
  • 700 g  rybích filiet
  • 75 g pražených kešu
  • 125 ml smotany na varenie
  • 50 g maslo
  • 225 g cibule, na jemno nakrájanú
  • 7 cm dlhé škoricové drievko, prelomené
  • 4 ks zelené kardamómi, otvorené
  • 2 ks klinčeky
  • 1-2 ks zelených čerstvých chilli, pokrájané pozdĺžne
  • 1 čl mletá kurkuma
  • 175 ml teplá voda
  • 1 čl soľ
  • 1 pl  citrónová šťava

 
Postup:

Rybacie filety opláchneme v studenej vode, presušíme na absorpčnom papieri a nakrájame na 4 cm štvorce. Kešu a smotanu dobre rozmixujeme v elektrickom mixéri. Na panvici rozpustíme maslo a na strednom plameni opražíme cibuľu, škoricu, kardamóm, klinčeky a chilli, pokiaľ nám cibuľa jemne nezhnedne (6-8 min.) Primiešame kurkumu. Pridáme vodu, soľ a rybu naaranžujeme v panvici tak aby nám vyšla jedna vrstva. Privedieme do varu, prikryjeme panvicu a varíme 2-3 min. Teraz pridáme zmes kešu a smotany a jemne premiešame tak aby kúsky ryby boli rovnomerne pokryté omáčkou. Panvicu znova zakryjeme a varíme ďalších 2-3 minúty. Odstavíme a na koniec jemne vmiešame citrónovú šťavu.

Príloha:

Podávame s jemne ochutenou ryžou, napr. Kardomom rice.

AKO PRACOVAŤ S KORENÍM    JEDNODUCHÉ NÁVODY

KRÁTKE A HLAVNE JEDNODUCHÉ NÁVODY AKO PRACOVAŤ S KORENÍM

POSTUPY PRI PRÍPRAVE    V JEDNODUCHOSTI JE ČARO

TECHNIKY PRI PRÍPRAVE INDICKÝCH JEDÁL

malé logo stránky indické korenie

Milí zákazníci.
V období od 10.7.2018 do 25.7.2018 z dôvodu čerpania dovoleniek, objednávky nebudeme vybavovať. Ďakujeme za pochopenie a prajeme vám krásne leto.
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
0

Váš Košík