TANDOORI PRAWNS – GRILOVANÉ KREVETY

Veľmi jednoduché predjedlo s nádychom luxusu s ktorým na párty určite zabodujete. Takto pripravené krevety sú jedny z najchutnejších vôbec.  Toto vegetariánske predjedlo je skvelé aj v tom, že Vám zaberie minimum času na prípravu.

indické predjedlo www.indickekorenie.sk


Suroviny:

  • 400 g tigrích kreviet
  • ½ šálky koriandrovej vňate, najemno nasekanej
  • 1 ks limetka nakrájaná na mesiačiky

Marináda:

  • ½ šálky bieleho jogurtu
  • 1 čl cesnakovej pasty
  • 1 čl mleté chilli
  • 1 čl mletá kurkuma
  • 2 pl citrónovej šťavy
  • 1 pl rastlinného oleja
  • ½ čl soli (alebo podľa chuti)
  • ½ čl zmesi korenia garam masala (voliteľné)

Postup:

Všetky ingrediencie na marinádu zmiešajte vo väčšej nádobe. Pridajte krevety a dôkladne ich vmiešajte do marinády. Marinujte 2 hod. Potom krevety nastoknite na bambusové alebo kovové špajdle.

Grilovanie:

Takto pripravené špízy z kreviet grilujte z oboch strán do zlatohneda až mierne tmavohnedej farby. Odstránte z grilu, ozdobte nasekaným koriandrom a ihneď podávajte s limetkovými mesiačikmi.

Pečenie trúbe:

Ak budete krevety pripravovať v trúbe tak ich umiestnite na rošt. Pod rošt vložte pekáč s alobalom alebo papierom na pečenie. Pred samotným pečením, krevety potrite olejom.  Takto ich pečte zhruba 10 min. resp. kým nezískajú zlatohnedú farbu. 

Prajeme Vám dobrú chuť!


 

www.indickekorenie.sk krevety

2018-05-18T10:27:56+00:0022. februára 2018|PREDJEDLÁ|

Pridajte Komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0

Váš Košík

Táto webová stránka používa súbory cookies a služby tretích strán. Ok