SEEKH KEBAB – ŠIŠ KEBAB

Tradične sa v indickej kuchyni Kebab pripravuje z jemného jahňacieho mäsa, ako alternatívu však môžeme použiť hovädzie či bravčové mäso.


Suroviny:

  • 700 g mleté jahňacie mäso, alternatívne hovädzie alebo bravčové mäso
  • ½ ks šťava z pol citróna
  • 2 pl nakrájanej čerstvej mäty
  • 3-4 pl nakrájaný čerstvý koriander
  • 25 g kešu orechy
  • 1 ks cibuľa, pokrájaná na hrubo
  • 1-2 ks sušené zelené chilli, pokrájané
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks čerstvé zelené chilli, pokrájané
  • 1 čl mletá rasca (klasická)
  • 2 čl mletý rímsky kmín
  • 2 čl mletý koriander
  • ½ čl mleté čierne korenie
  • 1 ks vaječný žĺtok
  • ¼ čl čili mleté
  • 1 čl soľ
  • 1 pl paradajkový pretlak
  • 4 pl olej

Postup:

V elektrickom mixéri rozmixujeme do hladkej pasty nasledovné ingrediencie:  citrónovú šťavu, mätu, čerstvý koriander, kešu, cibuľu, cesnak a zelené čili. Zmes dáme do väčšej misy. Pridáme mleté mäso a vypracujeme hladkú hmotu, pridáme všetky zvyšné ingrediencie okrem oleja a poriadne premiešame až kým sa všetky ingrediencie poriadne premiešajú a prepoja. Zmes necháme vychladiť 30 minút v chladničke. Rúru si predhrejeme na 240° Celzia. Z mäsa si vypracujeme gule veľkosti väčšej golfovej loptičky. Napichneme na drevené špajle a medzi dlaňami jemne vyvaľkáme do podlhovastého tvaru. Na plech na pečenie rozprestrieme alobal alebo papier na pečenie, na ktorý poukladáme Kebaby. Každý potrieme olejom a pečieme 6-8 min., vyberieme z trúby a potrieme zvyšným olejom, dáme späť a pečieme ďalších 6-8 minút. Kebaby môžeme aj grilovať, bude to chutnejšie a autentickejšie. Následne ich necháme mierne vychladnúť a odstránime zo špajlí.

Podávame s čerstvou alebo grilovanou zeleninou. Taktiež sú k tomu výborné rôzne dresingy.

Prajeme Vám dobrú chuť!


 

 


 

Produkty použité v tomto recepte.

 

2018-05-18T15:09:50+00:0021. júna 2017|RECEPTY Z MÄSA|

Pridajte Komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Milí zákazníci.
V období od 10.7.2018 do 25.7.2018 z dôvodu čerpania dovoleniek, objednávky nebudeme vybavovať. Ďakujeme za pochopenie a prajeme vám krásne leto.
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
0

Váš Košík