ROGAN JOSH

Rogan Josh má svoj pôvod v Kašmíre, v najsevernejšej časti Indie. V tomto recepte je použité väčšie množstvo korenín, ktoré sú potom doladené paradajkami a troškou smotany.


Suroviny:

  • 1 pl ghee alebo maslo
  •  1 kg jahňacieho stehna, alternatívne aj bravčove, nakrájané na menšie kocky
  • 1 pl mletý rímsky kmín
  • 1 pl mletý koriander
  • 1 čl mleté chilli
  • 1 čl mletá kurkuma
  • 1 ks čerstvý zázvor, stačí 2cm kocka, ošúpaný a postrúhaný
  • 2–4 ks strúčiky cesnaku, ošúpané a postrúhané
  • 300 g jemne nakrájanej cibule
  • 400 g paradajok v konzerve, krájané alebo v celku
  • 1 pl  paradajkového pretlaku
  • 125 ml teplej vody
  • ½  čl soľ
  • 90 ml smotany na šľahanie
  • 2 pl  garam masala
  • 2 čl pokrájaný čerstvý koriander

Postup:

Na panvici rozpustíme 2 pl ghee alebo masla a na miernom ohni opečieme mäso až nám nezmení farbu. Mäso potom vyberieme a necháme odležať vedľa na tanieri. Oheň stiahneme na minimum a na tej istej panvici na 30 sekúnd jemne opražíme rímsky kmín, koriander, kurkumu, chilli, zázvor a cesnak. Plameň nastavíme na strednú intenzitu a pridáme mäso, opražíme 3 až 4 minúty, pridáme cibuľu a za občasného miešania pražíme ďalších 5-6 minút. Teraz pridáme paradajky a paradajkový pretlak, miešame a varíme 2-3 minúty. Pridáme vodu a soľ , privedieme do varu, prikryjeme pokrievkou a varíme 1 hodinu pokiaľ mäso nie je mäkké. Pridáme smotanu zamiešame a odstavíme. V druhej panvici rozpustíme zvyšné ghee alebo maslo a asi 15 sekúnd pražíme garam masalu, pridáme k mäsu. Dôkladne zamiešame. Nakoniec primiešame čerstvý koriander.

Podávame s Basmati ryžou, Pilau ryžou, prípadne Naan, alebo Tandoori Roti

Prajeme Vám dobrú chuť!


 

2018-05-18T15:31:55+00:0017. mája 2018|RECEPTY Z MÄSA|

Pridajte Komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0

Váš Košík

Táto webová stránka používa súbory cookies a služby tretích strán. Ok