Print Friendly, PDF & Email

MADRAS CURRY – KARÍ MADRAS

Názov tohto pikantného no delikátneho karí pochádza od hlavného mesta štátu Tamilnád, Madras. Je obľúbené hlavne medzi ľuďmi žijúcich na juhu krajiny, kde prevláda horúce a hlavne dusné počasie. Môže to znieť divne, ale práve konzumácia korenistého a pikantného jedla, vlastne v konečnom dôsledku ochladzuje telo a zároveň znižuje vysoký krvný tlak.


Suroviny:

  • 1 kg jahňacie stehno, nakrájané na kocky, alternatívne môžeme aj bravčové, hovädzie či divinu
  • 2 ks stredne veľké cibule, nakrájané na hrubo
  • 2 cm čerstvý zázvor, pokrájaný
  • 3-4 strúčky cesnaku, pokrájané
  • 4-6 ks sušené červené čili
  • 2 väčšie strúčky cesnaku, rozdrvené
  • 1-2 ks čerstvé zelené čili, nakrájané pozdĺžne
  • 1 konzerva paradajok
  • 3 čl mletý rímsky kmín
  • 1 čl mletý koriander
  • 1 čl čili mleté
  • 1 čl mletá kurkuma
  • 175 ml teplej vody
  • 1 ½  čl soľ
  • 1 čl garam masala
  • 2 pl madras curry powder (hot alebo mild)
  • 3 pl vinegar (ideálne sladový pre jeho jemnú, orieškovú chuť)

Postup:

Pokrájané mäso marinujeme min. 2 hodiny v zmesi madras curry powder a vinegara, ideálne však cez noc. Na oleji za stáleho miešania, popražíme cibuľu, zázvor, cesnak a sušené čili (8-10 min). Odstavíme a necháme odležať. Medzitým na troche oleja a na strednom plameni popražíme roztlačený cesnak a čerstvé zelené čili, až nám cesnak jemne nezhnedne. Pridáme polovicu paradajok z konzervy, zamiešame a varíme 1-2 min. Pridáme rímsky kmín, koriander, mleté čili, kurkumu, stlmíme plameň a varíme 6-8 min. Pridáme mäso, stredný plameň a opekáme až kým mäso nezmení farbu 5-6 min, pridáme vodu, privedieme do varu a varíme 30min. Odležanú zmes, ktorú sme si pripravili ako prvú, rozmixujeme so zvyšnými paradajkami v mixéri. Zmes pridáme do mäsa, privedieme do varu a pod pokrievkou varíme ďalších 35-40 min, až kým mäso nezmäkne. Nakoniec zamiešame garam masalu.

Podávame s varenou Basmati ryžou, chlebom Naan alebo uhorkovou raitou.

Prajeme Vám dobrú chuť!


 

2018-06-14T10:43:56+00:0017. mája 2018|RECEPTY Z MÄSA|

Pridajte Komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Milí zákazníci.
V období od 10.7.2018 do 25.7.2018 z dôvodu čerpania dovoleniek, objednávky nebudeme vybavovať. Ďakujeme za pochopenie a prajeme vám krásne leto.
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
0

Váš Košík