TANDOORI KURČA – PEČENÉ V RÚRE

Chuťová rozmanitosť a krásna, chrumkavá kôrka z marinády sú senzačné. Mnoho receptov na Tandoori kura sa pripravuje z originálnej zmesi korenia Tandoori, ktorú môžete zakúpiť už hotovú v našom eshope, alebo si ju pripraviť sám čo je zbytočne nákladné a náročné, kedže obsahuje 30 prísad! Ostatné ingrediencie nájdete v bežných potravinách. Jedlo môžete pripraviť s ktoroukoľvek časťou kuraťa, ale najlepšie kúsky sú s kosťou a kožou. Toto jedlo nie je príliš pikantné, pretože jedinou pikantnou zložkou je kajenské korenie no v malom množstve. Kľúč k nádhernému, chrumkavému povrchu sa skrýva v silnom nátere marinádou Tandoori. Nebojte sa ho pri pečení naniesť o niečo viac. Jogurt ktorý je v marináde sa rozpustí a z mäsa stečie. 


Suroviny na marinádu:

  • 1 a ½ šálky biely jogurt
  • 2 pl rastlinný olej
  • 1 a ½ pl zmes korenie Tandoori Masala

Maso:

  • 1 kg kuracie stehná (horné aj dolné)

Suroviny na mätovú raitu:

  • ¾ šálky biely jogurt
  • 2 pl čerstvá mäta, jemne nasekaná
  • citrónová šťava
  • soľ a korenie
  • olivový olej

Postup:

Suroviny na marinádu zmiešame dokopy a primiešame aj mäso. Ideálne je mäso nechať marinovať celú noc. Ak na to nemáte čas, ta spravte 3 hlboké zárezy do mäsa, aby marináda rýchlejšie vsiakla do mäsa. Dno pekáča vystelieme hliníkovou fóliou a vložíme doň rošt tak, aby medzi roštom a fóliou bol voľný priestor. Vyberte mäso a nadbytočnú marinádu z neho straste. Uložte ho na rošt a pečte v predhriatej rúre na 180°C 20 min. Potom ho bohato potrite marinádou, otočte a potrite aj druhú stranu mäsa. Takto pečte 10 min. Vyberte mäso z trúby. Ešte raz z oboch strán potrite marinádov a jemne olejom a pečte posledných 10 – 15 min.

Nakoniec mäso vyberte z trúby a nechajte 5 minút odpočívať. Hotovo. Mäso podávajte s mätovou rajtou ktorú pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií.

Voliteľné: ozdobte listami koriandra a podávajte s citrónom.

Prajeme Vám dobrú chuť!


 

 


 

Produkty použité v tomto recepte.

 

2018-05-18T12:54:26+00:0017. mája 2018|KLASICKÉ RECEPTY Z HYDINY|

Pridajte Komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Milí zákazníci.
V období od 10.7.2018 do 25.7.2018 z dôvodu čerpania dovoleniek, objednávky nebudeme vybavovať. Ďakujeme za pochopenie a prajeme vám krásne leto.
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
0

Váš Košík