MURGHI BADAMI – KURČA V JOGURTE

Toto je bohatšia verzia Chicken Korma, kde mäso je varené výlučne iba v jogurte a smotane, bez pridania vody. Výsledkom je hustá, saténovo-hladká a chuťovo úžasná omáčka.


Suroviny:

  • 1 kg kuracie stehna a prsia, bez kože
  • 1 čl soľ
  • 3 cm kúsok zázvoru
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 čl mleté čierne korenie
  • 1 pl citrónová šťava
  • 275 g biely jogurt
  • 50 g ghee, alebo maslo
  • 2 ks cibule, pokrájané na jemno
  • ½ čl semená zeleného kardamómu
  • 1 pl mletý koriander
  • 1 čl mletá kurkuma
  • 150 ml smotana na varenie
  • ½ čl mleté čili
  • 50 g mandľové orechy (lupene)
  • 1 pl mleté mandle

Postup:

Stehná a prsia rozkrojíme na dve časti, na povrchu mäsa urobíme zopár menších rezov, tak aby nám marináda prenikla hlbšie do mäsa. Soľ, zázvor a cesnak rozdrvíme v mažiari na kašu, pridáme čierne korenie a citrónovú šťavu. Túto zmes aplikujeme na mäso, tak aby bolo rovnomerne pokryté, necháme marinovať 30 -60 min. Na ghee alebo masle a na strednom ohni opečieme cibuľu do zlatista 10-12min. Panvicu odstavíme z plameňa a opraženú cibuľu, sieťkovou naberačkou vyberieme a dáme na stranu. Panvicu dáme opäť na plameň, pridáme kardamóm a koriander, opekáme 30 sek., pridáme mäso a na strednom plameni za stáleho miešania opekáme 5-6min. Vmiešame jogurt a kurkumu, prikryjeme a varíme 15 min. za občasného miešania. Pridáme opečenú cibuľu, smotanu, mleté čili a mandľové lupene. Zamiešame, prikryjeme a za občasného miešania varíme ďalších 15-20 min. Posypeme mletými mandľami, zamiešame a varíme 6-8 min, potom odstavíme z plameňa.

Jedlo môžeme nakoniec ozdobiť trochou opečenej cibule.

Podávame s Naan, Tandoori Roti, Šafranovou ryžou či Pilau ryžou.

Prajeme Vám dobrú chuť!


 

2018-05-18T13:23:15+00:0017. mája 2018|KLASICKÉ RECEPTY Z HYDINY|

Pridajte Komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0

Váš Košík

Táto webová stránka používa súbory cookies a služby tretích strán. Ok