CHICKEN BIRYANI

Chicken Biryani je vynikajúca ryžová misa, ktorá je nabitá pikantným marinovaným kuraťom, karamelizovanou cibuľkou a aromatickou šafranovou ryžou. Spodná vrstva ryže absorbuje všetky šťavy z kuracieho mäsa, ktoré ryži dodávajú jemnú textúru a bohatú chuť, zatiaľ čo vrchná vrstva ryže bude biela a nadýchaná. V biryani nájdete celé kúsky samostatného kuracieho mäsa, ktoré explodujú chuťou z mohutného množstva korenín, bylín a “aromátov” z marinády.


Suroviny pre mäso:

  • 1 pl olej
  • 0,9 kg kuracích stehien s kosťou a kožou
  • 3-4 ks strúčiky cesnaku strúhaný
  • 2 cm kúsok čerstvého zázvoru pokrájaného na jemno
  • 1 pl čerstvá mäta na jemno pokrájaná
  • ½ mleté chilli
  • 1 pl garam masala
  • 1 pl čerstvý koriander na jemno pokrájaný
  • ½ čl mletá škorica
  • 1 čl soľ

Suroviny pre ryžu:

Suroviny pre cibuľu:

  • 2 pl Ghee ,alternatívne maslo
  • 2 ks stredne veľká cibuľa pokrájaná na plátky

Suroviny pre Biryani:

  • 1 šálka vývar z ryže (viď. postup)
  • ½ čl šafranové vlákna

Postup:

Všetky suroviny určené pre mäso, zmiešajte vo väčšej mise spolu s mäsom a nechajte marinovať min. 1 hod. Ideálne cez noc. V hrnci, ktorý je dostatočne široký nato, aby ste rozložili mäso v jednej vrstve, rozpustite Ghee a na miernom plameni skaramelizujte plátky cibule cca 15 – 20 min. Preložte do misy a odložte. Zatiaľ čo cibuľa karamelizuje, pripravte si ryžu. Premyte ju klasickým spôsobom. Do hrnca nalejte vodu, pridajte soľ, kardamóm, rascu, bobkový list a priveďte k varu. Prisypte ryžu a varte 7 min spôsobom ako cestoviny. Následne ryžu sceďte a odložte si jednu šálku vývaru z nej. V hrnci v ktorom ste karamelizovali cibuľu, osmažte kuracie mäso do zlatova. Zhruba 5 min. z každej strany. Potom mäso preložte späť do misy v ktorom sa marinovalo. Teraz do ryže pridajte šafrán a natriasaním a prehadzovaním ryže ho rovnomerne do nej zapracujte. Robte to opatrne aby sa ryža zbytočne nepomliaždila. Do hrnca v ktorom ste restovali kuracie mäso, pridajte polovicu ryže. Rovnomerne ju rozhrňte a poukládajte na ňu kuracie mäso v jednej vrstve. Na mäso potom rozložte skaramelizované cibuľové plátky. Dokončite Biryani rozložením druhej polovici ryže ako vrchnej, rovnomerne rozloženej vrstvy. Pridajte šálku odloženého vývaru z ryže a hrniec prikryte. Nastavte plameň na najnižšiu polohu a varte 20 min. Po 20 minútach odstavte a bez otvárania nechajte dôjsť ďalších 10 min.

Hotové Biryani jemne premiešajte a servírujte ozdobené čerstvým koriandrom.

Prajeme Vám dobrú chuť!


 

2018-05-18T14:12:45+00:0017. mája 2018|KLASICKÉ RECEPTY Z HYDINY|

Pridajte Komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0

Váš Košík

Táto webová stránka používa súbory cookies a služby tretích strán. Ok