CHICKEN BIRYANI

Chicken Biryani je vynikajúca ryžová misa, ktorá je nabitá pikantným marinovaným kuraťom, karamelizovanou cibuľkou a aromatickou šafranovou ryžou. Spodná vrstva ryže absorbuje všetky šťavy z kuracieho mäsa, ktoré ryži dodávajú jemnú textúru a bohatú chuť, zatiaľ čo vrchná vrstva ryže bude biela a nadýchaná. V biryani nájdete celé kúsky samostatného kuracieho mäsa, ktoré explodujú chuťou z mohutného množstva korenín, bylín a “aromátov” z marinády.


Suroviny pre mäso:

  • 1 pl olej
  • 0,9 kg kuracích stehien s kosťou a kožou
  • 3-4 ks strúčiky cesnaku strúhaný
  • 2 cm kúsok čerstvého zázvoru pokrájaného na jemno
  • 1 pl čerstvá mäta na jemno pokrájaná
  • ½ mleté chilli
  • 1 pl garam masala
  • 1 pl čerstvý koriander na jemno pokrájaný
  • ½ čl mletá škorica
  • 1 čl soľ

Suroviny pre ryžu:

Suroviny pre cibuľu:

  • 2 pl Ghee ,alternatívne maslo
  • 2 ks stredne veľká cibuľa pokrájaná na plátky

Suroviny pre Biryani:

  • 1 šálka vývar z ryže (viď. postup)
  • ½ čl šafranové vlákna

Postup:

Všetky suroviny určené pre mäso, zmiešajte vo väčšej mise spolu s mäsom a nechajte marinovať min. 1 hod. Ideálne cez noc. V hrnci, ktorý je dostatočne široký nato, aby ste rozložili mäso v jednej vrstve, rozpustite Ghee a na miernom plameni skaramelizujte plátky cibule cca 15 – 20 min. Preložte do misy a odložte. Zatiaľ čo cibuľa karamelizuje, pripravte si ryžu. Premyte ju klasickým spôsobom. Do hrnca nalejte vodu, pridajte soľ, kardamóm, rascu, bobkový list a priveďte k varu. Prisypte ryžu a varte 7 min spôsobom ako cestoviny. Následne ryžu sceďte a odložte si jednu šálku vývaru z nej. V hrnci v ktorom ste karamelizovali cibuľu, osmažte kuracie mäso do zlatova. Zhruba 5 min. z každej strany. Potom mäso preložte späť do misy v ktorom sa marinovalo. Teraz do ryže pridajte šafrán a natriasaním a prehadzovaním ryže ho rovnomerne do nej zapracujte. Robte to opatrne aby sa ryža zbytočne nepomliaždila. Do hrnca v ktorom ste restovali kuracie mäso, pridajte polovicu ryže. Rovnomerne ju rozhrňte a poukládajte na ňu kuracie mäso v jednej vrstve. Na mäso potom rozložte skaramelizované cibuľové plátky. Dokončite Biryani rozložením druhej polovici ryže ako vrchnej, rovnomerne rozloženej vrstvy. Pridajte šálku odloženého vývaru z ryže a hrniec prikryte. Nastavte plameň na najnižšiu polohu a varte 20 min. Po 20 minútach odstavte a bez otvárania nechajte dôjsť ďalších 10 min.

Hotové Biryani jemne premiešajte a servírujte ozdobené čerstvým koriandrom.

Prajeme Vám dobrú chuť!


 

2018-05-18T14:12:45+00:0017. mája 2018|KLASICKÉ RECEPTY Z HYDINY|

Pridajte Komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Milí zákazníci.
V období od 10.7.2018 do 25.7.2018 z dôvodu čerpania dovoleniek, objednávky nebudeme vybavovať. Ďakujeme za pochopenie a prajeme vám krásne leto.
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
0

Váš Košík