Loading...

Rajma Chawal

Rajma chawal je jednoduché ale chutné jedlo. Rajma je bohatá na železo a bielkoviny. Keď je kombinovaná s ryžou, je skvelým zdrojom sacharidov. Takže je to zdravé a výdatné jedlo. V indickej kuchyni je toto fazuľové jedlo veľmi obľúbené aj medzi deťmi.

Suroviny:

 


Postup:

V tlakovom hrnci si rozpustíme ghee alebo maslo v ktorom 15 sec. opražíme koriandrové semienka, škoricu, kardamóm, bobkový list, čierne korenie celé a celý rímsky kmín. Po uvoľnení vône z korenín k nim pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme ju do zlatohneda. Následne pridáme zázvorovú a cesnakovú pastu a dôkladne premiešame. Pridáme zelená chilli ktoré rozkrojíme raz pozdĺžne a raz priečne tak aby nám vznikli 4 ks z jedného celého kúska chilli. Pridáme mletú kurkumu, mletý koriander, mleté chilli, soľ, paradajky a znova dôkladne premiešame. Pridáme fazule z konzervy, zalejeme vodou tak aby sme mali hladinu asi 2 cm nad zmesou a premiešame. Tlakový hrniec uzatvoríme a na nízkom tlaku varíme 15 min. Po uvarení zjemníme kúskom masla, pridáme garam masalu a kúsky koriandrových lístkov. Všetko to ešte raz dôkladne premiešame a máme hotovo.

Podávame s basmati ryžou.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 


 

2018-05-17T18:30:35+00:0027. júla 2017|BEZMÄSITÉ RECEPTY|

Pridajte Komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Milí zákazníci.
V období od 10.7.2018 do 25.7.2018 z dôvodu čerpania dovoleniek, objednávky nebudeme vybavovať. Ďakujeme za pochopenie a prajeme vám krásne leto.
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
0

Váš Košík