Loading...

Palak Paneer

Palak Paneer je pravdepodobne najobľúbenejšie jedlo zo syra Paneer v severnej Indii. Krémový špenát s chutným syrom takto spolu vytvárajú lahodné hlavné jedlo. Odporúčame ho aj zarytým mäsožravcom pre jeho ozaj vynikajúcu chuť.

Suroviny:
  • 800 g špenát čerstvý alebo mrazený
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • ¼ čl mletá škorica
  • 1 pl zázvor nasekaný nadrobno
  • 1 čl nasekaný cesnak
  • ½ šálky ošúpaných a nasekaných  pradajok
  • 3 pl biely jogurt
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks čerstvé zelené chilli, pokrájané
  • ½ čl garam masala
  • 1 pl mletý koriander
  • ½ čl soľ
  • ¼ čl čili mleté
  • 250 g Paneer syr alebo Cottage syr nakrájaný na kocky
  • 1 pl paradajkový pretlak
  • ¼ šálky smotana na šľahanie

 


Postup:

Špenát pokrájame na menšie kúsky a oblanšírujeme ho v 3 1 dcl vody. Následne ho vychladíme v studenej vode a vyžmýkame. Odložíme bokom. Na panvici s ghee  speníme cibuľu, škoricu a zázvor. Až nám cibuľa zosklovatie tak pridáme cesnak a paradajky a jogurt. Pomaly na malom plameni priviesť k varu. Pridať koriander, garam masalu, chilli, soľ a dobre premiešať. Teraz pridáme blanšírovaný špenát, premiešame ho a dusíme na miernom ohni 20 – 30 min. Túto zmes stiahneme z plameňa bokom, polovicu odoberieme do elektrického mixéra a a vymixujeme do hladka. Pyré vrátime späť do zmesi a dôkladne premiešame. Následne pomaly vmiešame smotanu a prehrejeme na malom plameni. Pridáme syrové kocky a opatrne to všetko premiešame.

Príloha:

Podávame s chlebom Naan alebo Tandori Rooti.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 


 

2018-05-17T18:30:58+00:0025. júla 2017|BEZMÄSITÉ RECEPTY|

Pridajte Komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0

Váš Košík

Táto webová stránka používa súbory cookies a služby tretích strán. Ok