Loading...
Hlavné jedlá 2017-12-17T10:37:57+00:00

MURGHI BADAMI

Toto je bohatšia verzia Chicken Korma, kde mäso je varené výlučne iba v jogurte a smotane, bez pridania vody. Výsledkom je hustá, saténovo-hladká a chuťovo úžasná omáčka.

Suroviny:
  • 1 kg kuracích stehien a prs, bez kože
  • 1 čl soľ
  • 3 cm kúsok zázvoru
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 čl mletý čierne korenie
  • 1 pl citrónová šťava
  • 275 g biely jogurt
  • 50 g ghee, alebo maslo
  • 2 ks cibule, pokrájané na jemno
  • 6 ks zelený kardamóm, otvorené
  • 1 pl mletý koriander
  • 1 čl mletá kurkuma
  • 150 ml smotana na varenie
  • ½ čl mleté čili
  • 50 g mandľové orechy (lupene)
  • 1 pl mleté mandle

 
Postup:

Stehná a prsia rozkrojíme na dve časti, na povrchu mäsa urobíme zopár menších rezov, tak aby nám marináda prenikla hlbšie do mäsa.Soľ, zázvor a cesnak rozdrvíme v mažiari na kašu, pridáme čierne korenie a citrónovú šťavu. Túto zmes aplikujeme na mäso, tak aby bolo rovnomerne pokryté, necháme marinovať 30 -60 min. Na ghee alebo masle a na strednom ohni opečieme cibuľu do zlatista 10-12min. Panvicu odstavíme z plameňa a opraženú cibuľu sieťkovou naberačkou vyberieme a dáme na stranu.Panvicu dáme opäť na plameň, pridáme kardamóm a koriander, opekáme 30 sek., pridáme mäso a na strednom plameni za stáleho miešania opekáme 5-6min. Vmiešame jogurt a kurkumu, prikryjeme a varíme 15 min. za občasného miešania. Pridáme opečenú cibuľu, smotanu, mleté čili a mandle. Zamiešame, prikryjeme a za občasného miešania varíme 15-20 min. Posypeme mletými mandľami, zamiešame a varíme ďalších 6-8 min, potom odstavíme z plameňa. Jedlo môžeme nakoniec ozdobiť trochou opečenej cibule.

Príloha:

Podávame s Naan, Tandoori Roti, Šafranovou ryžou či Pilau ryžou.

AKO PRACOVAŤ S KORENÍM    JEDNODUCHÉ NÁVODY

KRÁTKE A HLAVNE JEDNODUCHÉ NÁVODY AKO PRACOVAŤ S KORENÍM

POSTUPY PRI PRÍPRAVE    V JEDNODUCHOSTI JE ČARO

TECHNIKY PRI PRÍPRAVE INDICKÝCH JEDÁL

malé logo stránky indické korenie

Print Friendly, PDF & Email