Loading...
Dezerty 2017-12-17T10:36:22+00:00
Print Friendly, PDF & Email

DOUBLE KA MEETHA

Double Ka Meetha je dezert ktorý pochádza z Indického štátu Telangana. Tento dezert je veľmi obľúbený a podávaný najmä na svadbách.

Suroviny:
  • 2 pl ghee
  • 200 ml cukrový sirup (návod naň je v postupe)
  • 8 – 10 ks krajcov chleba – toastový
  • 500 ml mlieko
  • 8 – 10 ks pramienkov šafranu
  • 6 – 8 ks drvených mandlí alebo celých
  • 8 – 10 ks drvených pistácii alebo celých
  • 10 – 15 ks sušených hrozienok
  • 5 – 6 ks zelený kardamóm

 
Postup:

Panvicu rozpálime na miernom plameni a pridáme do nej 2 pl masla. Keď je maslo rozpálené tak do panvice pridáme chleby ktoré sme zbavili kôrky a striedky sme narezali na štvorce (z jedného krajca 4 rovnaké kúsky.) Z oboch strán ich opečieme. Musia mať zlatistú farbu a ostré hrany. Opečené chleby vyberieme a odložíme stranou. Pripravíme si cukrový sirup. Do čistého hrnca dáme 400 ml vody a 500 g cukru. Privedieme k varu a cukor necháme rozpustiť. Penu ktorá nám vznikne pri varení zbierame. Takto povaríme do zhustnutia a cukrový sirup máme hotový. Do vriace Cukrového sirupu vložíme opečené chleby a trocha ich v ňom povaríme. Krátko len aby sa nerozpadli. Vyberieme chleby von a dáme na tanier. Mlieko zredukujeme v hrnci až nám zhustne. V mažiari rozdrvíme semiačka z kardamómu a spolu so šafranom ich pridáme do mlieka. Povaríme až nám mlieko zhustne na konzistenciu pudingu. Týmto mliekom polejeme chleby a nakoniec posypeme mandľami, pistáciami a hrozienkami. Podávame ale bacha na kalórie 😉

 
AKO PRACOVAŤ S KORENÍM    JEDNODUCHÉ NÁVODY

KRÁTKE A HLAVNE JEDNODUCHÉ NÁVODY AKO PRACOVAŤ S KORENÍM

POSTUPY PRI PRÍPRAVE    V JEDNODUCHOSTI JE ČARO

TECHNIKY PRI PRÍPRAVE INDICKÝCH JEDÁL

malé logo stránky indické korenie

Print Friendly, PDF & Email