Loading...
Recept týždňa2017-05-21T12:36:21+00:00

CHICKEN KOHLAPURI

Toto úžasné jedlo pochádza z Kohlapur, mesta v južnej Indii. V starom tradičnom recepte sa používa veľké množstvo chilli, hlavne kvôli horucému počasiu na juhu krajiny. V tomto recepte, použitie chilli trošku zredukujeme.

Suroviny:
  • 3-4 pl olej
  • 1,4 kg kuracích stehien zbavených kože
  • 1 ks veľká cibuľa pokrájaná na hrubo
  • 3-4 ks strúčiky cesnaku
  • 3 cm kúsok čerstvého zázvoru pokrájaného na hrubo
  • 6 pl olej
  • 1 čl mletá kurkuma
  • 2 čl mletý koriander
  • 1 a ½ čl mletý rímsky kmín
  • 1 a ¼ mleté chilli
  • 1 konzerva paradajok
  • 1 a ½ čl soľ
  • 180 ml voda
  • 4 – 6 ks celé čerstvé zelené chilli
  • 1 čl garam masala
  • 2 pl pokrájaný čerstvý koriander

Postup:

Kuracie stehno rozkrojíme na dve časti, prípadne kuracie prsia na 2-3 hrubšie časti, premyjeme a vysušíme. V mixéri rozmixujeme do hladka, cibuľu, cesnak a zázvor. Pre lepšie mixovanie môžeme pridať trocha vody. Na panvici a na strednom plameni opražíme túto zmes 5-6 min. Pridáme kurkumu, mletý koriander, rímsky kmín, mleté čili a na nízkom plameni pražíme 4-5 min. Pridáme pol konzervy paradajok, miešame a varíme 2-3min. Teraz pridáme kura, miešame a varíme až nám kura nezmení farbu a dolejeme zvyšné paradajky. Osolíme, pridáme vodu a pod pokrievkou varíme až kým kura nebude hotové.

Pridáme celé zelené čili a garam masalu, prikryjeme a varíme ďalších 5 min.

Odstavíme a nakoniec vmiešame čerstvý koriander.

Príloha:

Podávame s čistou varenou ryžou a Mixovaným Zeleninovým Bhaji.

avada-cafe-logo-footer

Milí zákazníci.
V období od 10.7.2018 do 25.7.2018 z dôvodu čerpania dovoleniek, objednávky nebudeme vybavovať. Ďakujeme za pochopenie a prajeme vám krásne leto.
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
0

Váš Košík