Loading...
Recept týždňa 2017-05-21T12:36:21+00:00

CHICKEN KOHLAPURI

Toto úžasné jedlo pochádza z Kohlapur, mesta v južnej Indii. V starom tradičnom recepte sa používa veľké množstvo chilli, hlavne kvôli horucému počasiu na juhu krajiny. V tomto recepte, použitie chilli trošku zredukujeme.

Suroviny:
  • 3-4 pl olej
  • 1,4 kg kuracích stehien zbavených kože
  • 1 ks veľká cibuľa pokrájaná na hrubo
  • 3-4 ks strúčiky cesnaku
  • 3 cm kúsok čerstvého zázvoru pokrájaného na hrubo
  • 6 pl olej
  • 1 čl mletá kurkuma
  • 2 čl mletý koriander
  • 1 a ½ čl mletý rímsky kmín
  • 1 a ¼ mleté chilli
  • 1 konzerva paradajok
  • 1 a ½ čl soľ
  • 180 ml voda
  • 4 – 6 ks celé čerstvé zelené chilli
  • 1 čl garam masala
  • 2 pl pokrájaný čerstvý koriander

Postup:

Kuracie stehno rozkrojíme na dve časti, prípadne kuracie prsia na 2-3 hrubšie časti, premyjeme a vysušíme. V mixéri rozmixujeme do hladka, cibuľu, cesnak a zázvor. Pre lepšie mixovanie môžeme pridať trocha vody. Na panvici a na strednom plameni opražíme túto zmes 5-6 min. Pridáme kurkumu, mletý koriander, rímsky kmín, mleté čili a na nízkom plameni pražíme 4-5 min. Pridáme pol konzervy paradajok, miešame a varíme 2-3min. Teraz pridáme kura, miešame a varíme až nám kura nezmení farbu a dolejeme zvyšné paradajky. Osolíme, pridáme vodu a pod pokrievkou varíme až kým kura nebude hotové.

Pridáme celé zelené čili a garam masalu, prikryjeme a varíme ďalších 5 min.

Odstavíme a nakoniec vmiešame čerstvý koriander.

Príloha:

Podávame s čistou varenou ryžou a Mixovaným Zeleninovým Bhaji.

avada-cafe-logo-footer

Print Friendly, PDF & Email