Rajma Chawal

Rajma chawal je jednoduché ale chutné jedlo. Rajma je bohatá na železo a bielkoviny. Keď je kombinovaná s ryžou, je skvelým zdrojom sacharidov. Takže je to zdravé a výdatné jedlo. V indickej kuchyni je toto fazuľové jedlo veľmi obľúbené aj medzi deťmi.


Suroviny:

 


Postup:

V tlakovom hrnci si rozpustíme ghee alebo maslo v ktorom 15 sec. opražíme koriandrové semienka, škoricu, kardamóm, bobkový list, čierne korenie celé a celý rímsky kmín. Po uvoľnení vône z korenín k nim pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme ju do zlatohneda. Následne pridáme zázvorovú a cesnakovú pastu a dôkladne premiešame. Pridáme zelená chilli ktoré rozkrojíme raz pozdĺžne a raz priečne tak aby nám vznikli 4 ks z jedného celého kúska chilli. Pridáme mletú kurkumu, mletý koriander, mleté chilli, soľ, paradajky a znova dôkladne premiešame. Pridáme fazule z konzervy, zalejeme vodou tak aby sme mali hladinu asi 2 cm nad zmesou a premiešame. Tlakový hrniec uzatvoríme a na nízkom tlaku varíme 15 min. Po uvarení zjemníme kúskom masla, pridáme garam masalu a kúsky koriandrových lístkov. Všetko to ešte raz dôkladne premiešame a máme hotovo.

Podávame s basmati ryžou.

Prajeme Vám dobrú chuť!


BUĎTE VŽDY INŠPIROVANÝ 

Vyplňte svoje údaje a my vám vždy dáme vedieť keď pridáme nový recept.