QEEMA MASALA

Toto jedlo je možné pripravovať vo viacerých variáciách. Môžeme využiť mleté kuracie, bravčové, jahňacie alebo hovädzie mäso, zemiaky, hrach. V recepte je použitá originálna zmes korenia čo zrýchľuje jeho prípravu a znižuje zložitosť na minimum. Výsledkom tohto receptu je vynikajúce exotické jedlo s hladkou omáčkou a úžasnou štruktúrou mäsa. Ako príloha sa používa basmati ryža alebo chlieb Naan. Pred podávaním ozdobte lístkami koriandra a kúskami citróna alebo limetky.

Qeema kuracia varianta www.indickekorenie.sk mleté kuracie mäso recept

 

RECEPT

Suroviny:

  • 1 kg jahňacie, kuracie, bravčové alebo hovädzie mäso
  • 150 g biely jogurt
  • 4 ks cibuľa strednej veľkosti nakrájaná najemno
  • 3 – 4 ks zelené chilli papričky (podľa chuti)
  • 4 pl citrónová šťava
  • 1 – 1 ½ šálky Ghee alebo olej
  • 1 hrsť koriandrová vňať nasekaná najemno
  • 30 g zázvor nakrájaný najemno
  • 400 g paradajky krájané, lúpané
  • 1 vrecko zmesi Qeema Masala

 

Postup:

  1. Na rozohriatom Ghee alebo oleji opražíme cibuľu po dobu 8 až 10 min. Následne pridáme mäso, zmes korenia, zázvor, jogurt a paradajky. V tomto bode môžete pridať zemiaky a lebo hrach, ak chcete hrachovú variantu alebo variantu so zemiakmi. Všetko ďalej pražíme 10 – 15 min.
  2. Vmiešame zelené chilli, ak sme sa rozhodli aj pre ne a dusíme dokiaľ sa nám neoddelí tuk od hmoty.
  3. Vmiešame koriander a odstavíme. Dozdobíme koriandrovími lístkami a kúskami citróna alebo limetky. Podávame s basmati ryžou alebo chlebom Naan.

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

mleté mäso recept Qeema www.indickekorenie.sk Indické recepty

 

PRODUKTY POUŽITÉ V TOMTO RECEPTE