PANEER TIKKA – GRILOVANÝ SYR

Paneer tikka je indický pokrm vyrobený z kúskov syra Paneer, marinovaných v korení a grilované v tandoori peci. Je to vegetariánska alternatíva ku kuraciemu tikka masala. V indickej kuchyni je tento pokrm veľmi populárny a rozšírený po celej Indii.


 

Suroviny:

  • 500 g Paneer krájaný na kocky so stranou 4 cm a hrubé 1cm  (alternatívne Cottage cheese alebo kravský syr)
  • 2 ks červená cibuľa nakrájaná na veľké kúsky
  • 1 ks červená paprika nakrájaná na veľké kúsky
  • 1 ks zelená paprika nakrájaná na veľké kúsky
  • 1 ks žltá paprika nakrájaná na veľké kúsky
  • 2 pl ghee alebo maslo

Marináda:

Postup:

Pripravíme si marinádu zo všetkých ingrediencií zo zoznamu. Máme dve možnosti. Buď všetky ingrediencie rozmixujeme v mixéry do hladka. Alebo pre hrubšiu štruktúru, ingrediencie len dôkladne zmiešame vo väčšej mise. Do misy s marinádou pridáme kúsky syra Paneer, cibule a papriky. Opatrne premiešame, prikryjeme a umiestnime na hodinu marinovať do chladničky. Po hodine vyberieme striedavo nastokneme na špízy. Grilujeme na panvici potretej ghee alebo maslom do zlatohneda alebo grilujeme 5 – 6 minút.

Podávame so zeleným šalátom, citrónom nakrájaným na mesiačiky a chlebom Naan.

najlepšie recepty

Buďte vždy inšpirovaný/á!

Netrápte sa premýšľaním nad tým čo nové uvariť. Zadajte svoje meno a email a my Vám zašleme nový recept alebo krátky článok. U nás za to nikdy platiť nebudete.

Prajeme Vám dobrú chuť!