PANEER TIKKA – GRILOVANÝ SYR

Paneer tikka je indický pokrm vyrobený z kúskov syra Paneer, marinovaných v korení a grilované v tandoori peci. Je to vegetariánska alternatíva ku kuraciemu tikka masala. V indickej kuchyni je tento pokrm veľmi populárny a rozšírený po celej Indii.


 

Suroviny:

  • 500 g Paneer krájaný na kocky so stranou 4 cm a hrubé 1cm  (alternatívne Cottage cheese alebo kravský syr)
  • 2 ks červená cibuľa nakrájaná na veľké kúsky
  • 1 ks červená paprika nakrájaná na veľké kúsky
  • 1 ks zelená paprika nakrájaná na veľké kúsky
  • 1 ks žltá paprika nakrájaná na veľké kúsky
  • 2 pl ghee alebo maslo

Marináda:

Postup:

Pripravíme si marinádu zo všetkých ingrediencií zo zoznamu. Máme dve možnosti. Buď všetky ingrediencie rozmixujeme v mixéry do hladka. Alebo pre hrubšiu štruktúru, ingrediencie len dôkladne zmiešame vo väčšej mise. Do misy s marinádou pridáme kúsky syra Paneer, cibule a papriky. Opatrne premiešame, prikryjeme a umiestnime na hodinu marinovať do chladničky. Po hodine vyberieme striedavo nastokneme na špízy. Grilujeme na panvici potretej ghee alebo maslom do zlatohneda alebo grilujeme 5 – 6 minút.

Podávame so zeleným šalátom, citrónom nakrájaným na mesiačiky a chlebom Naan.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 


 

2018-05-29T13:56:56+00:0029. mája 2018|BEZMÄSITÉ RECEPTY|

Zanechajte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0

Váš Košík

Táto webová stránka používa súbory cookies a služby tretích strán. Ok