GOBI ALOO

Gobi  Aloo, alebo karfiol so zemiakmi je klasické bezmäsité jedlo ktoré pochádza so severnej Indie. Je nenáročne na prípravu, veľmi chutné a určite uspokojí každého fanúšika bezmäsitých jedál.


Suroviny:


 
Postup:

Zemiaky nakrájame na kocky a necháme ich vo vriacej vode povariť do polomäkka 8 -10 min. Vyberieme a necháme ich vychladnúť. Karfiol pokrájame na rovnomerné ružičky a varíme 2 min. Vyberieme a necháme vychladnúť. Olej rozohrejeme na strednom plameni a pridáme horčičné semena po ktorých nasleduje celý rímsky kmín, senovku grécku a červené chilli. Pridáme cibuľu a zelené chilli, zamiešame a pražíme 8-10min. Pridáme karfiol, plameň na minimum a pod pokrievkou varíme 6-8min. Pridáme zemiaky, mletú kurkumu, mletý rímsky kmín, koriander a soľ. Premiešame všetky ingrediencie. Prikryjeme a necháme variť až kým zemiaky nie sú hotové 6-8 min. Nakoniec primiešame čerstvý koriander.

Príloha:

Podávame ako zeleninovú prílohu ku všetkým druhom karí, alebo vynikajúce ako vegetariánske jedlo s Tandori Roti, Puris a iným Indickým chlebom.

BUĎTE VŽDY INŠPIROVANÝ 

Vyplňte svoje údaje a my vám vždy dáme vedieť keď pridáme nový recept.