FISH MASALA – RYBA NA GRILE

Tento recept je tradičným receptom pre ryby a morské plody v indickej a pakistanskej kuchyni. Je to veľmi jednoduchý a na prípravu rýchly recept. Takto pripravované jedlá sa v Indii tradične pečú v Tanoori peci alebo grilujú. Takto ochutené ryby majú výraznú a bohatú chuť z  korenín ktoré sú v tomto recepte použité. Odporúčame aj do horúcich dní kedže pikantnosť tohto jedla v konečnom dôsledku telo ochladzuje.


Suroviny:

  • 1 kg rybacie kúsky (filety s kožou)
  • 1 šálka biely jogurt
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 1 pl cesnaková pasta alebo pretlačený cesnak
  • 4 pl citrónová šťava
  • ½ šálky Ghee alebo olej
  • 1 vrecko zmesi Fish Masala

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame dokopy. Touto zmesou potrieme ryby z každej strany a necháme 30 min. odpočívať. Takto pripravené ryby grilujeme na drevenom uhlí alebo ich upečieme v trúbe na 220°C dohneda.

Podávame ozdobené kúskami citróna, mätovou alebo uhorkovou raitou a chlebom Naan, Roti alebo Chapatti. .

Prajeme Vám dobrú chuť!

 


 


Produkty použité v tomto recepte