East End Chapatti múka tiež známa ako "Atta" je v Indii dôležitou súčasťou kuchyne. Múka sa používa na výrobu základných indických potravín, ako sú chlieb Chapatti a Parathas.

Recept pre prípravu delikátneho a autentického chleba chapatti.

 

V mise odvážte 300 g múky chapatti a pomaly k nej pridávajte studenú vodu až sa Vám vytvorí husté cesto. Cesto hňeťte 3 - 4 min. a vložte ho do misy. Nechajte ho v chladničke takto odpočívať ½ hod. Následne si cesto rozdeľte  na 4 alebo 5 rovnakých časti a vytvarujte z nich gule. Z gulí vyváľaje placky o hrúbke 2 - 4 mm. Medzitým si rozohrejte panvicu na strednú teplotu a pridajte 1 - 2 čl oleja. Opatrne vložte chapatti do panvice a niekoľkokrát obráťte, pokiaľ chlieb nezíska zlatohnedú farbu.