MÚKY

Domov » MÚKY

Špeciálne druhy múk pre použitie nielen v indickej a ázijskej kuchyni. Všetky produkty sú vyrobené z rastlín bez genetických modifikácii – NON GMO!

  • indický chlieb www.indickekorenie.sk www.indickekorenie.sk

    Chapatti múka – biela 1,5kg

    5,90 3,20 vrátane DPH

    East End Chapatti múka tiež známa ako "Atta" je v Indii dôležitou súčasťou kuchyne. Múka sa používa na výrobu základných indických potravín, ako sú chlieb Chapatti a Parathas.

    Recept pre prípravu delikátneho a autentického chleba chapatti.

     

    V mise odvážte 300 g múky chapatti a pomaly k nej pridávajte studenú vodu až sa Vám vytvorí husté cesto. Cesto hňeťte 3 - 4 min. a vložte ho do misy. Nechajte ho v chladničke takto odpočívať ½ hod. Následne si cesto rozdeľte  na 4 alebo 5 rovnakých časti a vytvarujte z nich gule. Z gulí vyváľaje placky o hrúbke 2 - 4 mm. Medzitým si rozohrejte panvicu na strednú teplotu a pridajte 1 - 2 čl oleja. Opatrne vložte chapatti do panvice a niekoľkokrát obráťte, pokiaľ chlieb nezíska zlatohnedú farbu.

  • Cícerová múka www.indickekorenie.sk

    Cícerová múka – Gram Flour 1kg

    5,90 4,20 vrátane DPH

    East End Cícerová múka tiež známa ako "Gram flour" je vyrobená 100% cíceru bez akýchkoľvek prísad. Táto múka v najčistejšej forme je perfektná na prípravu cibuľových bhajias, tradičných zemiakov, pakoras a niektorých sladkých jedál.