Kokosové mlieko sa získava z bielej dužiny a vody zrelých hnedých kokosov ktoré sú plodmi kokosovej palmy. Mlieko má hustú konzistenciu a bohatú, krémovú textúru. Tradične sa toto mlieko využíva v thajskej a juhovýchodnej kuchyni. Populárne je tiež na Havaji v Indii a niektorých krajinách južnej Ameriky a Karibiku. Kokosové mlieko by sa nemalo zamieňať s kokosovou vodou ktorá sa vyskytuje prirodzene v nezrelých zelených kokosových orechoch. Na rozdiel od kokosovej vody sa mlieko nevyskytuje prirodzene v kvapalnej forme. Pevná dužina sa zmieša s vodou a prepasíruje sa cez tkaniu. Toto je v krátkosti tradičný spôsob výroby kokosového mlieka. Takto kvalitné kokosové mlieko obsahuje približne 40% vody kdežto kokosová voda obsahuje okolo 94% vody. To je dôvod prečo kokosová voda obsahuje oveľa menej tukov a menej živín ako kokosové mlieko. Používa sa pri príprave rôznych druhov karí, kormy, dezertov atd.  Použitie nájdete na stránkach www.indickekorenie.sk