DOUBLE KA MEETHA

Je to dezert ktorý pochádza z indického štátu Telangana. Tento dezert je veľmi obľúbený a podávaný najmä na svadbách.  


Suroviny:

  • 2 pl ghee
  • 200 ml cukrový sirup (návod naň je v postupe)
  • 8 – 10 ks krajcov chleba – toastový
  • 500 ml mlieko
  • 8 – 10 ks pramienkov šafranu
  • 6 – 8 ks celých alebo drvených mandlí
  • 8 – 10 ks celých alebo drvených pistácií
  • 10 – 15 ks sušených hrozienok
  • 5 – 6 ks zelený kardamóm

Postup:

Panvicu rozpálime na miernom plameni a pridáme do nej 2 pl masla. Keď je maslo pripravené, tak do panvice pridáme chleby, ktoré sme zbavili kôrky. Striedky sme narezali na štvorce (z jedného krajca 4 rovnaké kúsky.) Z oboch strán ich opečieme. Musia mať zlatistú farbu a ostré hrany. Opečené chleby vyberieme a odložíme stranou. Pripravíme si cukrový sirup. Do čistého hrnca dáme 400 ml vody a 500 g cukru. Privedieme k varu a cukor necháme rozpustiť. Penu ktorá nám vznikne pri varení zbierame. Takto povaríme do zhustnutia. Cukrový sirup máme pripravený. Do vriaceho cukrového sirupu vložíme opečené chleby a trocha ich v ňom povaríme. Len tak krátko aby sa nerozpadli. Preložíme ich na tanier. V hrnci zredukujeme mlieko do zhustnutia. V mažiari rozdrvíme semiačka z kardamómu a spolu so šafranom ich pridáme do mlieka. Povaríme až nám mlieko zhustne na konzistenciu pudingu. Týmto mliekom polejeme chleby a nakoniec posypeme mandľami, pistáciami a hrozienkami.  

Môžeme podávať takto pripravené alebo ich ešte obohatíme rôznym ovocím podľa chuti a fantázii. 

Prajeme Vám dobrú chuť!

 


 

 


 

Produkty použité v tomto recepte.