DAL CURRY – ŠOŠOVICOVÉ KARÍ
Výživné šošovicové DAL CURRY (Šošovicové Karí), jednoduché indické jedlo, ktoré je bohaté na bielkoviny, živiny a pomáha tráveniu. Taktiež poskytuje dokonalú výživu pre deti. K tomuto karí sa najlepšie hodí basmati ryža alebo chlieb Naan či Roti. V recepte si karí pripravíme z červenej šošovice, ktorá nám zabezpečí to, že príprava bude veľmi rýchla a nepresiahne 30 min. Je to ideálne, ľahké, vegánske jedlo pre letné horúčavy.
RECEPT
Suroviny:
- 1 šálka opláchnutej červenej šošovice
- 1 pl rastlinného oleja
- ½ čl celej rímskej rasce
- 1 ks celej škorice
- 1 šálka nakrájanej žltej cibule
- 1 ks zelené chilli, zbavené semien
- 4 strúčiky nakrájaného cesnaku
- 1 pl najemno nakrájaného zázvora
- ½ čl mletej kurkumi
- ½ čl rozdrvených semien kardamómu
- ½ čl mletá červená paprika
- ¾ čl soľ
- 1 ks stredne veľkej paradajky nakrájanej na kocky
- šťava z polovice citróna
- 1 hrsť nasekanej koriandrovej vňate
Postup:
- Opláchnutú šošovicu vložte do stredne veľkého hrnca s troma šálkami vody a na strednom plameni ju varte 10 -20 min.
- Medzitým v stredne veľkej panvici rozohrejte olej v ktorom na strednom plameni opražíte rímsku rascu a škoricu, zhruba po dobu 60 sekúnd, pokiaľ nezačnú uvoľňovať arómu. Pridajte cibuľu, cesnak, zelené chilli a zázvor. Smažte zhruba 5 min. pokiaľ cibuľa nezosklovatie. Následne pridajte kurkumu, kardamóm, mletú papriku, soľ a paradajky. Varte pokiaľ sa paradajky nerozpadnú cca 2 – 3 min. Odstráňte škoricu.
- Akonáhle sa šošovica uvarí tak ju sceďte a vráťte späť do hrnca v ktorom sa varila. K šošovici pridajte z panvice zmes indického korenia a paradajok, ktorú ste medzitým pripravovali. Pridajte citrónovú šťavu, dobre premiešajte a máte toto vegetariánske karí hotové.
- Jedlo, pred podávaním ozdobte nasekanou koriandrovou vňaťou a podávajte s chlebom Naan, Roti alebo Basmati ryžou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
BUĎTE VŽDY INŠPIROVANÝ
Vyplňte svoje údaje a my vám vždy dáme vedieť keď pridáme nový recept.
Nechaj Komentár