CHICKPEA SUNDAL – CÍCEROVÝ ŠALÁT

Tento tradičný juhoindický šalát je veľmi jednoduchý na prípravu a plný exotickej chute. Orechový a chrumkavý cícer je doplnený strúhaným kokosom ktorý mu prepožičiava sladkú chuť, no neosladzuje ho. Jemne pikantné horčičné semienka spôsobujú prekvapenie pri rozhriznutí a ako posledné prichádza nakopnutie z chilli. Toto jedlo môžete konzumovať ako vegetariánsku prílohu, no pre jeho chuť a sýtosť aj ako hlavné jedlo alebo desiatu, olovrant či večeru.   

cícerový šalát

 

RECEPT

Suroviny:

  • 1 pl kokosového alebo rastlinného oleja
  • 2 čl čierne horčičné semená
  • 2 ks celé sušené chilli, zbavených semien a nasekaných na kúsky
  • 850 g cíceru z plechovky, opláchnutého
  • ¼ šálky strúhaného kokosu
  • soľ
  • limetkové mesiačiky na ozdobenie

 

Postup:

  1. Vo väčšej panvici na strednom plameni rozohrejte olej a restujte v ňom čierne horčičné semená pokiaľ nezačnú praskať.
  2. Pridajte chilli a spolu restujte ešte približne 30 sekúnd.  
  3. Následne pridajte cícer a za stáleho miešania restujte len tak aby sa zohrial, približne 3 min.
  4. Nechajte vychladnúť, osoľte, posýpte kokosom a podávajte s limetkovými mesiačikmi.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

chickpea sundal

BUĎTE VŽDY INŠPIROVANÝ 

Vyplňte svoje údaje a my vám vždy dáme vedieť keď pridáme nový recept.

 

PRODUKTY POUŽITÉ V TOMTO RECEPTE