CHICKEN KOHLAPURI

Toto úžasné jedlo pochádza z Kohlapur, mesta v južnej Indii. V starom, tradičnom recepte sa používa veľké množstvo chilli, hlavne kvôli horucému počasiu na juhu krajiny. V tomto recepte chilli trošku zredukujeme.

 


Suroviny:

  • 3-4 pl olej
  • 1,4 kg kuracích stehien zbavených kože
  • 1 ks veľká cibuľa pokrájaná na hrubo
  • 3-4 ks strúčiky cesnaku
  • 3 cm kúsok čerstvého zázvoru pokrájaného na hrubo
  • 6 pl olej
  • 1 čl mletá kurkuma
  • 2 čl mletý koriander
  • 1 a ½ čl mletý rímsky kmín
  • 1 a ¼ mleté chilli
  • 1 konzerva paradajok (400 ml)
  • 1 a ½ čl soľ
  • 180 ml teplá voda
  • 4 – 6 ks celé čerstvé zelené chilli
  • 1 čl garam masala
  • 2 pl pokrájaný čerstvý koriander

Postup:

Kuracie stehno rozkrojíme na dve časti, prípadne kuracie prsia na 2-3 hrubšie časti, premyjeme a vysušíme. V mixéri rozmixujeme do hladka, cibuľu, cesnak a zázvor. Pre lepšie mixovanie môžeme pridať trocha vody. Na panvici a na strednom plameni, opražíme túto zmes 5-6 min. Pridáme kurkumu, mletý koriander, rímsky kmín, mleté čili a na nízkom plameni pražíme 4-5 min. Pridáme pol konzervy paradajok, miešame a varíme 2-3min. Teraz pridáme kura, miešame a varíme až nám kura nezmení farbu a dolejeme zvyšné paradajky. Osolíme, pridáme vodu a pod pokrievkou varíme, až kým kura nebude hotové. Pridáme celé zelené čili a garam masalu, prikryjeme a varíme ďalších 5 min. Odstavíme a nakoniec vmiešame čerstvý koriander.

Podávame s čistou varenou ryžou alebo Mixovaným Zeleninovým Bhaji.

Prajeme Vám dobrú chuť!


 

2018-05-18T13:58:06+00:0017. mája 2018|KLASICKÉ RECEPTY Z HYDINY|

Zanechajte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0

Váš Košík

Táto webová stránka používa súbory cookies a služby tretích strán. Ok